A pálinka társadalmunk legősibb itala.

A legízesebb pálinkafélék a Kárpát-medencében találhatók, ahol a gyümölcsből készült pálinkák zamata egyedülálló az egész világon. Nem olyan meglepő ez, ha belegondolunk, hogy a magyarországi Alföld klímája kifejezetten kedvez a gyümölcs, kiemelten a kajszibarack, a szilva, a cseresznye, az eper, a körte termesztésének. Az első írásos adat a XIV. század elejéből való. Károly Róbert felesége életvizének „aqua vitae” volt a neve, amely valószínűleg borpárlat (brandy) lehetett, ez pedig a mai pálinka ősének tekinthető. A XVI. századig az égetett szesz gyógyszernek számított. A gyógyszer szerepet igazolja az európai terminológiában az aqua vitae (élet vize) és az aqua vini megnevezések, s ennek változatai a különböző nyelvterületeken.

Sokan így tekintenek ma is erre az italra,hisz’ a mértékletes pálinka fogyasztás tényleg gyógyító hatású ! A tökéletesen érett,válogatott gyümölcsből készült pálinkák prémium minőségűek.

Igazi Hungarikumok !

Mi ezeket ajánljuk Önök figyelmébe !
Egészségükre !

Schiszler pálinkák

Matheus pálinkák

Szicsek pálinkák